Middagen blev grillad lax på söndagseftermiddagen. Bonussonen kom och han var SÅ hungrig och sonen C var tydligen lika hungrig. De åt som hungriga vargar.
Käre T fick två grillplankor av vitt cederträ i födelsedagspresent och igår blev det premiäranvändning. Plankorna är inköpta på Claes Ohlsons. De kostar ca 80 kr för två stycken.
De är ganska tunna och luktar riktigt gott. Träbitarna skulle ligga i vatten i minst en timme innan de ska användas och man måste kolla när man grillar så att de inte tar eld.
Vi hade köpte två laxar på ca 1 kg per styck, dessa benades ur och sedan bara salt och peppar som krydda. Kokt potatis, herrgårdsgrönsaker, citronsås med räkor samt romsås var tillbehören. Jag vet att det är lite överarbetat med två sorters sås men de kompletterar varandra. Eftersom vi hade två plankor och fyra fiskhalvor fick två fiskhalvor ligga på tredubbelvikt folie i grillen.
Det blev indirekt grillning, dvs den glödande kolen läggs i ytterkanten på grillen och lock på. Grilla i 20 minuter i ca 150 grader.
De fiskhalvorna som blev grillade på cederplankorna var helt otroligt goda. De hade en svag röksmak och var precis lagom klara, inte torra. De som blivit grillade på folie blev också goda, väldigt goda.
Men vi fyra var eniga om att träfiskarna var absolut bäst. Jag uppmanar er att testa och ni kommer inte att bli besvikna,
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar