söndag 17 november 2013

Färsk pasta

I fredags köpte vi en pastamaskin. En 20-årig dröm för käre T har gått i uppfyllelse, han har alltid velat ha en sådan maskin. Det blev en julklapp till oss från oss.

Så nu har jag äntligen äntligen äntligen har jag ätit god pasta sedan jag upptäckte min glutenallergi. Eftersom man använder specialmjöl som är lite svårhanterbar får man "mangla" degen lite fler gånger i maskinen innan man göra spaghetti. Degen är lite smulig. Dessutom är pastan är vit istället för lite gulaktig. Men det gör inget att färgen är annorlunda, för det var så himla gott med färsk pasta.

Pastareceptet vi använde finns i Glutenfria kokboken. En mycket bra bok för oss glutisar.

Färsk glutenfri pasta med grön pesto.
 
Glutenfri köpepasta smakar äckligt. Den blir aldrig riktigt färdig oavsett om man kokar den rätt tid eller man kokar den en halvtimme. Pastan har en konstig gummikonsistens och smaken är är konstgjord. Jag kommer  inte att äta mer köpepasta. Hemmagjort är fasiken så mycket bättre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar