lördag 14 december 2013

Årets julbord

I år bestämde chefen att vi skulle intaga vårt julbord på Stadshotellet i Västerås. Anrikt och tjusigt! Kocken Melker Andersson har komponerat jordbordet till alla Elitehotell i Sverige och det ska vara något alldeles extra.

Men tyvärr Melker och Stadshotellet, jag gillade inte ert julbord. Jag vet inte om ni glömt bort saltburken  för det smakade inte mycket. Det fanns en bra grundsmak i maten men den kom inte fram. Jo det var en maträtt som var god och det var någon "flytande majsgris". Den såg inte god ut men var det.

Dessutom var det för mycket folk och ljudnivån var hög. En "tomte" gick runt bland borden och sjöng, högt, och han bidrog definitivt inte till att sänka ljudnivån, snarare tvärs om.

Eftersom det var mycket folk blev det väldigt långa, mycket långa köer. Som arbetskollega CJ sa är det inte ett logistiksnille som har gjort den här ordningen.



Sju turer runt julbordet. Hur länge har de öppet?
Till kl 3 på natten med tanke på köandet.



Jag har  funderat på hur jag skulle lagt upp julbordsätandet istället för att köa i evigheter och kommit fram till att jag skulle börjat bakifrån.

Tagit dessert först, för där var det folktomt i början. Sedan den varma maten, också folktomt, och avslutat med att ta från den kalla maten, för då hade kön ev blivit kortare där under tiden jag plockat ihop den andra maten. Då menar jag att jag skulle plockat ihop  dessert, varm och kall mat på tallrikar och ställt vid min plats i nu nämnd ordning och sedan ätit mat i rätt ordning från de olika tallrikarna.

Men man är ju alltid efterklok...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar