Förra fredagen åt vi fin mat, hummer och krabba. Jo jo det var förbannat dyrt. Men anledningen till denna dyra mat var att jag var tvungen att använda ett presentkort jag fick förra julen. Ja lite sent ute, jag vet, men nu blev det använt i alla fall.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg0sxMfEwOO5E1Ji3eQUiWomse95CHnboyvDIormoZDd2QOLpFvnNklk9y3vaXqlS8numVapQiUikWnv2aCmrhv_TLuz-s9fNIBwZT-zEnpGLr1poUlM4enyAf9J67qZTeQP_xkFdTYWqA/s400/20131129_200757.jpg) |
Min matranson, jag blev mätt! |
Jag trodde Kajplats 9, en omtalad dyr restaurang med saluhall i Västerås, hade en stor saluhall och att man kunde köpa fin fisk där. Men icke sa Nicke. "Saluhallen" är en liten kyldisk med lite hummer, krabba, räkor och aioli och den är inklämd mellan några bord där restauranggäster sitter och äter. Lite tajt om man säger så. Men i vilket fall som helst köpte jag 1½ hummer, 3 krabbklor och en burk aioli för 448 kr.
När jag kom hem blev det en trerätters - hummer Thermidor med krabbklor och aioli, stekt fläskfile med stekt lök med bakad potatis och glass till efterrätt. Jag tog i lite kanske, men jag var vrålhungrig och åt upp varenda smula av min portion. Käre T tyckte att det var mat för ett helt kompani.
Men det var gott, faktiskt......
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar