söndag 4 augusti 2013

Äbleskiver

Rubiken, kanske lite obegriplig, men är en god efterrätt i Danmark. Men man behöver en speciell stekpanna. Jag har letat efter en sådan och i somras i Bandholm, Lolland, hittade jag min panna. En gammal antik sak och helt underbart vacker faktiskt, tycker jag i alla fall.

Nu skall jag bara hitta ett recept på glutenfria äbleskiver, hoppas det finns.


Äbleskiver, goda vaniljsmakande, med grädde och en god sylt. Mmmmm gott!!!

Visst är det fint eller vad tycker ni.

 

3 kommentarer:

  1. hej
    jag gör mina med dinkelmjöl.. prova kanske med mandelmjöl ellerkokosmjöl.. och jag använder bollnäsfil istället för mjölk eller grädde

    SvaraRadera
  2. Hej
    Tack för tips. Jag har fortfarande inte använt mitt järn. Men jag har varit ute på nätet och letat recept. Det finns några stycken som verkar bara. Dessutom har jag inte varit glutenallergiker så länge så jag måste testa mig fram inom hela matregistret för att kolla vilken glutenfri mat som är god och vilken som är oätbart. Jag kommer kanske att kontakta dig, men inte nu i juletid. Tiden går åt till att göra huset julredo. Men sen kanske. Så god jul och gott nytt år på dig!

    SvaraRadera
  3. Hej igen
    Tog bort din kommentar Maria med din e-postadress. Det kanske inte är så bra att lägga ut sin adress på ett offentligt forum.

    SvaraRadera