söndag 18 augusti 2013

Glutenfritt och kokbok

(Lite suddig kanske, men det duger)
På jobbet har vi fått en ny arbetskamrat, MV. Hon är en pratglad kul tjej samt hade lätt för att komma in i gänget. Liksom jag är hon glutenintolerant och hon föddes med detta. Hon är en inspiration för mig och har många bra tips och råd om glutenintolerans och vilken mat som är bra. Även har jag fått repcept från henne. Det värsta med glutenintolerans är att jag inte kan äta vanligt bröd, kaffebröd, kex eller något såda. Jovisst det finns bröd och liknande att köpa som är utan gluten, men det smakar absolut inte gott och det är klistrigt. Det sitter kvar i tänderna, blä. Hårt bröd funkar dock men vissa sorter är så vansinnigt hårda.

Häromdagen hade MV tagit med sig en bit bröd som hon själv bakat. Det var väl inte som "köpebröd" men det var inte klistrigt. Hon kallar det för snabbröd då det går fort att baka och hon hade en skön beskrivning på hur det ser ut när det bakas ut. Hon sa brödet liknar en mördarsnigel innan det är gräddat. Mmmm gott?! Men brödet är gott och verkar lättbakat nu när jag sett receptet.

Hon tipsade mig även om en kokbok, ICA-förlagets Glutenfria kokboken och den ska jag beställa idag. Många bra recept och även tips och trix. Att baka glutenfritt är tydligen lite knepigt. Men det ordnar sig nog...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar